Attraktioner


Hanoi, huvudstaden av Vietnam är en av de mest attraktiva städerna i Asien. Hanoi är känd för dess 1000 år gamla kvarter och 36 gator. Gatorna var nämnda följt varierande kategorier av specifika saker för vardagslivet exempelvis medicin, smycke, koppar, kyckling, fläkt mm. I Hanoi ser man det moderna livet av 7 miljoner människor som bor i det gamla staden av små och mysiga gator, templen och den legendariska sjön Hoan Kiem.

Halong bukten är en av ofrånkomliga resemål för turister till Vietnam. Den är en obeskrivligt brilliant havskap skapat av naturen. Halong bukten ligger i nordost Vietnam (runt 165 km från Hanoi). I bukten finns mer än 3000 öar som uppkommer från mitten av havet. I 1994 var Halong betacknad som Natur Världsarv av Unesco. I 2010 fick Halong bukten en ny tittel som en av nya sju världens underverk tack vore dess fantastiska och mystiska havskap.Sapa är en högberg stad som ligger i nordväst Vietnam. Staden som Lonelyplanet beskriver ” it’s now firmly on the European and North American package tour circuit and well-equipped trekkers toting lightweight sticks and wearing technical all-weather gear”. Det som gör Sapa så special är dess spekulära och romantiska utsikter over bergen i molnen. Särskilt ger ris terrass fälten längst bergen och de traditionella färgglada dräkter av högberg folket, H’mong en en känsla av att man gick i vilse i en tavla av en saga.Hue var huvudstaden av Vietnam tills 1945 när sista regimen av Vietnam var abdikerad från kommuniska regeringen. Som tur finns det fortfarande många monument, templen, pagoder, och kejsarens gravar i Hue från Amerika kriget. Charmen av Hue är sculpterad av den kända Perfum floden och dess gamla stil. Hue är igenkänd som Unesco Världsarv mest för dess historiska värderingar.Phong Nha Ke Bang National Park är en av de mest popular attraktionerna I Sydost Asien. Parken är också en av 2 största kalksten ecosystem regionerna i världen. Phong Nha innehåller och beskyddar över 104 km av grottor och underjord flodar vilket gör att lanskapet gammal, komplex med signifikanta geomorfologiska egenskaper. Det finns varierande typer av grottor inklusive torra grottor, terrass grottor, upphängda grottor, dendritiska grottor och korsande grottor.

Phu Quoc är den största ön I Vietnam. I 2007 betecknade Unesco Phu Quoc som Världens Biosfär Reservat. Phu Quoc är också känd som en av top 5 gömda stränderna i världen. I Phu Quoc njuter man vit sand stränder, tropisk djungel, kompakt skog och bergiga öar.

Hoi An var en av de viktigaste internationella hamnar i Sydost Asien under 1500-1900 talet. Hoi An ligger i central av Quang Nam provins och är den favoritplats av många besökare tack vore dess gamla träbyggnader och gator. De är bevis för en multikulturell influens av Japan, Kina och Europeiska länder med gamla träbron och pagoder. På kvällen lyser gamla staden mysigt med färgglada handgjorda tyglyktor. I Hoi An är ekologisk turism populär med många trädgårds home-stay, hotell och resorter längst floden och stranden.

Ho Chi Minh/Saigon är den största och livligaste staden i Vietnam. Saigon bjuder besökare en överglänsad energi där multikulturer möts. I Ho Chi Minh blir man imponerad av den organiserad trafik kaos av tusentals mopeder på gatorna. Saigon är också landets viktiga historiska plats där man ser grymma bilder från kriget. Mitt i den upptagna staden hittar man även gamla spår från fransk kolonisation som Notre Dame Cadethral och Posthuset.

Danang ligger i central Vietnam. Danang är också kallad för den mest värd att leva stad i Vietnam’. I Danang hittar man en av världens finaste stränder, China Beach. Staden ligger charmfult längst kusten i central av Vietnam med floden Han rinnande förbi stadens hjärta. Danang är en modern och liten stad med ungefär 1 miljon invånare. Danang har även fantastisk berg natur. Från Ba Na Hill, 1500m från havsyta upplever man sköna klimaten och otroliga fina utsikter över staden och havet. Danang är en praktisk trafik knutpunkt med internationell flygplats, djupt vatten hamn och en vacker lång strand väg.