Vietnam Rundresa 14 dagar

Vietnam rundresa 14 dagar

(Hanoi- Ha Long bukten- Sapa- Hue- Hoi An- Saigon- Mekong Delta)

 

Den här resan tar oss genom Vietnam från norra till södra Vietnam. Vi börjar avresa från huvudstaden Hanoi, spendera en natt i Ha Long bukten, besöka Sapas marknad, vandra och njuta av alperna. Vi cyklar i Hue, relaxar i gamla staden Hoi An, upplever flyttande marknad på Mekong Delta och slutar resan i Saigon

 

Dag 1: Vi flyger från Landvetter till Ha Noi

Vi landar på Hanois flygplats, Noi Bai där vår guide välkommer och kör oss till hotellet. En välkommande middag på en bra restaurang i en kolonisk byggnad inväntar på oss där. På kvällen har vi biljetter till en traditionell unik vatten-docka uppvisning

 

Dag 2: Ha Noi

Idag visar vår guide Ha Nois sevärdheter: litteraturens tempel Van Mieu, mausoleet Ho Chi Minh, Svärdsjön, templet Ngoc Son och Ha Nois gamla kvartetver.

Det är upp till oss vilket sätt vi vill ta oss runt staden. Vi kan ta promenad, ta en cyklo eller åka moped.

 

Dag 3-4: en natt i Halong bukten

Det tar cirka 3 timmar med bekväm buss från Ha Noi till Ha Long bukten. På vägen dit förklarar guiden för oss om landbyggs livet av den röda floden. Ditt ”flyttande” hotell är en lyxig kryssning som är modellerad på en original paddel streamer på Ha Long bukten. Vi kryssar längs buktens öar sedan besöker vi en av Ha Longs grottor, simmar eller fiskar.

Det finns också många möjligheter för underbara foton, lata dig på stranden, valet är ditt. Maten ombord är hög kvalitet och utsökta lokala skaldjur är färska som fångade direkt från bukten.

 

Dag 5-6: en natt på tåget, en natt i Sapa

Besöka Sapa, ett 1500m berg från havsytan där kommer vi att en sällsyn fenomen.

Övernatta på tåget. Besöka några etiska byar och marknader av folkgruppvår H’mong, Dao, Tay. Thai folkgrupp har vackra folkdräkter.

 

Dag 7: en natt i Ha Noi

En dag att återställa från våra ansträngningar. Vi kan ha en helkropp massage på spa centvår på eftermiddagen för att ladda vår inför resan till mellersta Vietnam.

 

Dag 8-9: två nätter i Hue

Landa i Hue. Vår guide tar vår till Förbjudna purpurstaden av Hue. Vi besöker också Citadelet, marknaden Dong Ba, royala gravar. På andra dagen cyklar vi till en av Hue gröna hus och till några lokala byar med bungalow industri. Vi lunchar i ett annat trädgårdshus där husets ägare ska laga Hues rätter.

 

Dag 10-11: 2 nätter i Hoi An

På vägen till Hoi An från Hue passerar vi vietnamesiska högste dalen- Hai Van där njuter vi av glänsande utsikter av stranden Lang Co, byar och strandsjöar. Vi åker vidare genom Da Nang. I programmet ingår Da Nangs Cham museet.

Vi kommer till världsarvet, gamla staden Hoi An. Här latar vi oss på mjuka vita sandstranden Cua Dai och tar en dopp i det klara vattnet av Stilla Havet.

 

Dag 12: en natt i Saigon

Vi flyger på eftermiddagen till den upptagna staden Saigon. Vårt hotell ligger i hjärtat av Saigon nära alla butikvår och barer. Besöka några huvud attraktioner såsom Krig Museet, marknaden Ben Thanh, templet Jade etc.

 

Dag 13: en natt på Mekong Delta

Idag lämnar vi Saigon och åker till det lugna Vinh Long där kryssar vi på Mekong floden och besöker flyttande marknaden Cai Be. Uppleva intressanta livet på floden. Vi övernattar i Can Tho det så kallas huvudstaden av Mekong delta.

 

Dag 14: Flyger tillbaka till Landvetter

Programfri dag. På morgon därpå tar vår guide oss till flygplatsen Tan Son Nhat för att flyga tillbaka till Sverige.

 

Pris: 22.000 kr/person

 

Inkluderat:

•Dubbelrum för två

•Transport: utrikes och inrikes flyg, båt, buss i programmet

•Engelska talande guide

•Biljetter till sevärdheter och attraktioner i programmet

•Frukoster, luncher och middagar alla dagar.

•Visumavgift: gratis

 

Bokning

•Bokningsavgift: 2000kr

•Resans avgift betalas 15 dagar innan avresdatum

 

Avbokning

•7 dagar innan avresdatum, 90% av kostnaden återbetalas

•5 dagar innan avresdatum, 75% av kostnaden återbetalas

•2 dagar innan avresdatum, 0% av kostnaden återbetalas