Vietnam Rundresa 20 dagar

Vietnam rundresa 20 dagar

(Ho Chi Minh- Phu Quoc- Nha Trang- Da Nang- Hoi An- Hue- Hanoi- Ha Long Bukten)

 

Denna klassiska rundresa tar dig tio städer genom hela Vietnam . Vi börjar resan i södra till mellersta och avslutar i norra Vietnam. Vi besöker världens sjunde natur underverk- Ha Long bukten, tre världsarv: Hoi An, Hue och Phong Nha; tre världens mest vackra stränder i ön Phu Quoc, Nha Trang och Da Nang; världens längsta och djupasta grotta i Phong Nha och upplever flyttande båtliv i Mekong Delta.

 

Dag 1: Flyger Landvetter till Saigon

 

Dag 2-3: Saigon

Vi landar på flygplatsen Tan Son Nhat i Ho Chi Minh där vi vår guide välkommer och tar oss till hotellet. Promenera runt Saigon, den största staden i Vietnam. Besöka Notre Dam Katedral, Vinh Nghiem och den stora marknaden Ben Thanh.

 

Dag 4: Tunnlarna Cu Chi

Vi åker till provinsen Cu Chi med buss där vi besöker tunnlarna Cu Chi, det historiska området använt under Amerikanskt kriget. Tunnlarna Cu Chi var en genomarbetad underjord samhället som är utfyllda av 250 km av tunnlar och kammare under staden.

Vi återvänder till Saigon på eftermiddagen.

 

Dag 5-6: Mekong Delta

Idag lämnar vi Saigon tidigt på morgonen till Vinh Long, en av städerna längs Mekong Delta. Där vi upplever livet på floden på morgonen, anblick av grossister på flyttande båtar. Vi spenderar en natt på kryssning på Mekong delta, besöka en by för att se hur lokala människor tillverkar produkter från kokos.

Vi återkommer till Saigon på eftermiddagen.

 

Dag 7-8: Phu Quoc

Vi flyger till Phu Quoc, spenderar 2 dagar och en natt avkopplande på den största ön av Vietnam. Njut vackra stränder och orörda naturliga miljön. I Phu Quoc äter vi bästa skaldjur i hela Vietnam. På kvällen flyger vi till Nha Trang

 

Dag 9-10: Nha Trang

Vi fortsätter utforska strålande och vackra stränder i Vietnam i staden Nha Trand. Här besöker vi Vinperlland, den största nöjeparken i Vietnam. Vi kan också dyka, åka kanot eller bara lata oss på stranden.

 

Dag 11: Da Nang

Flyg till Da Nang, staden av vackra broar. Vi tar en dag på ”porslin strand” (China Beach) vilket var benämnd av amerikanska soldater tack vare dess fina och mjuka sand. I Da Nang besöker vi pagoden Linh Ung, marmorsten byn vilken är välkänd för skulptur förmåga på marmorstenar.

Vi fortsätter med buss till Hoi An på eftermiddag. Resan tar bara 30 minuter.

 

Dag 12-13: Hoi An

Hoi An är en Uniescos gamla stad. Under 1700 talet var den en stor internationell hamn. Vi promenerar kring smala gator, cyklar till stranden Cua Dai och upplever utsikter av den harmoniska och stilla landbyggen

 

Dag 14-15: Hue

Buss till Hue från Hoi An på cirka 3 timmar. Hue är ett Unesco världsarv där vi besöker många palatser, gravgårdar, pagoder och templen med varierande stilar och karaktärer. Vi tar en båttur på Perfum floden till pagoden Thien Mu, en av mest kända pagoderna i Vietnam. Vi utforskar Dai Noi, en liten version av Förbjudna Staden. Besöka gravar av kungarna Khai Dinh och Tu Duc som skiljas på västerländsk och österländsk stilar.

 

Dag 16: Phong Nha

Idag lämnar vi Hue mot Phong Nha med buss på morgonen. Besöka en av underverk av Phong Nha- Ke Bang National Park, Paradis grotta med dess strålande och magisk skönhet. Grottan är 31,4 km, är den längsta grottan i världen.

 

Dag 17: Ha Noi

Vi flyger till Hanoi på morgonen. Nu befinner vi oss i huvudstaden, Ha Noi. Här tar vi en promenad genom den gamla staden med smala gator. Varje gata har sin egen karaktär. Besöka Svärdsjön och smaka Ha Noi gatumat. Vi utforskar den mest kända pagoden Tran Quoc, Litteraturens tempel och uppleva den unika vatten docka teater.

 

Dag 18-19: Ha Long bukten

Vi åker till Ha Long bukten med buss. Det tar cirka 4 timmar. Ha Long bukten är världens sjunde natur underverk. Vi ska åka båt till öppna havet omgivet av cirka tre tusen berg och kobbe. Vi övernattar på kryssning på Ha Long bukten eller på hotellet på en av kobbena

 

Dag 20: Flyger tillbaka till Sverige

Buss tillbaka till Hanoi. På kvällen flyger vi tillbaka till Sverige

 

Pris: 28.000 kr/person

 

Inkluderat:

 • Dubbelrum för två
 • Transport: utrikes och inrikes flyg, båt, buss i programmet
 • Engelska talande guide
 • Biljetter till sevärdheter och attraktioner i programmet
 • Frukoster, luncher och middagar alla dagar
 • Visumavgift: 500 kr

 

Bokning

 • Bokningsavgift: 2000kr
 • Resans avgift betalas 15 dagar innan avresdatum

 

Avbokning

 • 7 dagar innan avresdatum, 100% av kostnaden återbetalas
 • 5 dagar innan avresdatum, 75% av kostnaden återbetalas
 • 2 dagar innan avresdatum, 0% av kostnaden återbetalas